//

Круглий стіл на тему «Моделі примирення та відношення до минулого» в Інформаційному агентстві УНІАН

7 травня в УНІАН відбудеться круглий стіл на тему «Моделі примирення та відношення до минулого», присвяченого дням пам’яті і примирення, які святкується у світі 8 та 9 травня.


Мета круглого столу полягає у виробленні філософії примирення та відродження єдиної української самосвідомості щодо участі воїнів УПА та воїнів української радянської армії в Другій світовій війні.


Захід організовується Всеукраїнською громадською організацією “Спілка Офіцерів України” та Комісією УГКЦ Справедливість і Мир.


В заході візьмуть участь В’ячеслав Білоус, голова Спілки Офіцерів України, полковник запасу, Володимир Василенко, правознавець-міжнародник, Надзвичай і Повноважений Посол України, доктор юридичних наук, професор, Володимир Сергійчук, доктор історичних наук, професор Київського Національного Університету ім. Т. Г. Шевченка, полковник Григорій Чепкий, ветеран радянської армії, Василь Кирилюк, ветеран УПА.


Початок круглого столу об 11:30, за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 4. Триватиме також Оn-line аудіо та відео трансляція прес-конференції з 11:30 по 12:30 у мережі Інтернет за адресою: http://press.unian.net/ukr/abouttranslation/


Нагадаємо, що в травні 2005 року Генеральна Асамблея ООН провела спеціальне засідання з нагоди шістдесятої річниці закінчення Другої світової війни. Засідання дало учасникам можливість вшанувати людей, які загинули під час війни.


22 листопада 2004 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 8 і 9 травня днями пам’яті і примирення і, визнаючи, що держави-члени можуть мати свої дні перемоги, звільнення та святкування, запропонувала всім державам-членам, організаціям системи Організації Об’єднаних Націй, неурядовим організаціям і приватним особам щорічно відповідним чином відзначати один з цих днів або обидва ці дні як данину пам’яті всім жертвам другої світової війни.


Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир