//

Кров Івана Павла II помістять у польський санктуарій

Після беатифікації Івана Павла II 1 травня його кров у ампулі помістять в польський санктуарій Божественного Милосердя в Лагевниках.

Про це повідомив агентству KAI колишній особистий секретар покійного понтифіка, а нині архиєпископ Краківський кардинал Станіслав Дзівіш.

"Про Івана Павла II ми не говоримо як про мученика, але не слід забувати, що він також пролив свою кров на площі святого Петра", - заявив кардинал, нагадуючи про замах на понтифіка 13 травня 1981, коли в нього з близької відстані стріляв турецький терорист Алі Агджа.

Дзівіш додав, що шанування реліквій святих укорінене в традиції перших століть християнства.

Ампулу з кров`ю Івана Павла II Дзівіш отримав від лікарів римської клініки Джемеллі у 2005 році перед упокоєнням понтифіка. Кров взяли перед останньою серйозною хірургічною операцією - трахеотомією.

Саме в Лагевниках 17 серпня 2002 понтифік-поляк вчинив акт посвячення світу Божественному Милосердю,  "щоб сяйво істини поклало кінець будь-якій несправедливості у світі".

Наступник покійного понтифіка Бенедикт XVI відвідав санктуарій у Лагевниках через рік після свого сходження на папський престол - 27 травня 2006 року.

Лагевніки є одним з найбільш відвідуваних паломниками санктуаріїв у Польщі. Очікується, що після появи ампули з кров`ю блаженного Івана Павла II для шанування число паломників зросте.

Нагадаємо, що вже у травні цього року Івана Павла II буде зараховано до лику блаженних.

Квитки на беатифікацію Івана Павла II не знадобляться.

Безкоштовні квитки, які Префектура зазвичай поширює на богослужіння Папи Римського, для меси 1 травня скасовані. У богослужінні зможуть взяти участь усі охочі.

Для тих прочан, хто хотів би зайняти місця ближче до вівтаря, доступ на площу святого Петра буде відкрито ввечері напередодні богослужіння з дотриманням усіх необхідних заходів безпеки. На прилеглих до площі вулицях встановлять монітори.

Мерія Риму очікує прибуття в місто близько 2-х мільйонів паломників, які захочуть стати свідками беатифікації Івана Павла II.

Префектура Папського Дому - служба Римської курії, яка піклується про організацію аудієнцій і богослужінь Папи Римського.

Джерело: УНІАН