//

Криза віри – як жінка Лота

Аналізуючи промову, з якою Бенедикт XVI звернувся у четвер до Римської Курії, головний редактор  "L'Osservatore Romano" Джованні Марія Віан кілька разів наголошує, що Папа "не песиміст".


Статтю під назвою "Папа і дружина Лота", він розпочинає з питання: "Що насправді лежить на серці у Папи", відповідаючи далі: "З усе більшою ясністю відповідь приходить від самого Бенедикта XVI, який у черговий раз вибрав те, що найважливіше у балансі добігаючого кінця року ...  підтверджуючи, що найбільше його непокоїть криза віри, котра у певному сенсі нагадує біблійну постать жінки Лота". Очільник ватиканського видання додає:  "Проте, турбота не є синонімом песимізму. Папа Бенедикт XVI не песиміст, і він не втомився."


Джованні Марія Віан цитує папський аналіз економічної кризи, яка вразила Європу, і знову заявляє, що "Бенедикт XVI не залишає цього невпинного аналізу, а головне, не залишає місця для песимізму". Свідченням цього є постать, яку Папа вибрав символом кризи віри: "жінка Лота, яка , боячись за саму себе, озирнулася назад і перетворилися на сольовий стовп, безповоротно порожній", закінчує свій коментар редактор газети "L'Osservatore Romano".


За матеріалами wiara.pl