//

Криваві заворушення в Сирії змушують християн покидати країну

Криваві заворушення в Сирії щораз більше залякують християн. Утекти з цієї країни Близького Сходу вирішили 30 відсотків християн Хомса. У суботу закінчився  обстріл цього міста. Люди відразу ж почали шукати в руїнах убитих і поранених родичів, повідомляє radiovaticana.org.

У цьому регіоні кілька місяців тривають регулярні бої між тими, хто підтримує президента Башара ель-Aсада і повстанцями. Тривогу християн щораз підсилює дестабілізація ситуації, а також побоювання, що нинішній режим замінить уряд ісламських екстремістів. У результаті військових дій багато сімей залишилися без даху над головою і всього майна. Кулі не пощадили християнських культових споруд.Ситуація в Сирії все більше нагадує Ірак після американського вторгнення. Сирійська християнська спільнота є однією з найбільших на Близькому Сході. Сьогодні вона нараховує більше 2 мільйонів осіб, тобто 8-10 відсотків населення.

Із закликом про посередництво Ватикану в Сирії виступив італійський єзуїт, що впродовж 30 років працює в країні. За словами о. Паоло Далл'Огліо, дипломатія Ватикану може привести сторони сирійського конфлікту до перемовин і примирення. На його думку, країна паралізована подвійним політичним і військовим бар’єром. Що стосується блокування резолюцій Ради Безпеки, де задіяна Москва, місіонер відзначає, що життя православних є також в небезпеці.