//

Криваві сутички в Нігерії

Від 300 до 500 осіб було вбито під час сутичок у місті Кафанхан в Нігерії, – зазначається у доповіді Комісії Справедливість і Мир місцевоїої єпархії. Це нігерійське місто має ключове значення у північно-серединному районі країни. Досі багато християн з півдня знаходили у Кафанхані дім і роботу, мирно співіснуючи з мусульманською більшістю.

Заворушення спалахнули, коли президентські вибори програв мусульманський кандидат. У місті спалено понад 300 будинків, а 14 тис. мешканців рятувалося втечею.  У доповіді підкреслюються відмінності озброєнні учасників сутичок: мусульманські бунтівники були досконало оснащені зброєю, натомість християнська спільнота захищалася лише палицями. Бунтівників, які підтримують кандидата в президенти, що програв вибори,звинувачують у діяльності, що дестабілізує керівництво Нігерією.

Аналогічні баланс після виборів заворушення в Кано були записані - другий за величиною місто в Нігерії. Сотні молодих мусульманських бойовиків своєю мішенню вибрали зокрема церковні об'єкти. Були спалені також чотири церкви, католицьку початкову школи та місіонерський центр.

 

За матеріалами Radio Watykańskie