//

Критика надмірної "культури тіла"

У Відні триває щорічний конгрес Європейського товариства католицької теології (ETTK). Теологи, соціологи та лікарі спілкуються на тему "межі тілесності". - Причина вибору цієї теми, в першу чергу, стурбованість надмірним культом тіла в суспільстві, а також відчутні тенденції до більшого сенсу духовності - на початку зустрічі підкреслила професор Сігрід Мюллер, моральний богослов і президент Віденського ETTK.

 


Засідання Конгресу відкрило вручення першої Європейської премії за кращу книгу з богослов'я. Переможці у цій номінації були відомий чеський богослов о. Томас Халік і французький теолог Франсуа Вернерт. О. Халік отримав премію за свою книгу "Терпеливість з Богом», яка описує агностицизм і становище християн в пост-комуністичному суспільстві, в той час як Франсуа Вернерт -, за опубліковану в 2010 році книгу «Дебати про неділю». Книга аналізує значення неділі в сучасному суспільстві, присвячує багато сторінок сенсові неділі у секуляризованій Франції, церковним побожностям спільнот вірних в момент, коли відчувають гостру нестачу священиків.
В інтерв'ю австрійському католицькому агентству "Kathpress" проф. Мюллер підкреслила актуальність теми сесії. Вона зазначила, що з тілесністю пов’язано багато нинішніх практичних і соціальних проблем, таких як "лікування хворих, вдосконалення людського тіла з використанням техніки, а також трактування себе і інших в подружжі  і безшлюбності".

 

 

 

- У всіх цих областях, ви побачите різні тенденції в поведінці з тілесністю, - зазначила богослов і заступник декана австрійського католицького богословського факультету Віденського університету.

 

Конференції у Відні передувала зустріч 70 молодих аспірантів богослов’я з країн Європи 24 серпня в Братиславі. На заключному засіданні  після кількох днів обговорень проф. Мюллер буде оголошена президентом Європейського Товариства Католицької Теології протягом наступних двох років. У цій ролі вона  замінить теперішнього голову проф. Імонна Конвая.

 

За матеріалами: Fronda.pl