//

Крипту, де похований Патріарх УГКЦ Йосиф Сліпий, відвідали паломники з Тернопільщини

Паломництво до крипти Собору Святого Юра (Львів) відбулося 31 березня. У прощі з нагоди 120-ї річниці від дня народження Патріарха взяли участь 350 парафіян Архиєкатедрального Собору Тернополя та інших парафіяльних спільнот Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Організаторами заходу виступила фундація “Справа Патріарха Йосифа”.

 

Настоятель Тернопільської Архикатедри о. Андрій Романків очолив Святу Літургію та молитву на могилі Патріарха. Під час проповіді священик говорив про духовний подвиг Йосифа Сліпого, як завжди актуальний приклад мужності у вірі: “Віра була найнадійнішою точкою опори у житті Патріарха, що давала йому силу і напрямок у всіх пророчих починаннях”.

 

Під час подорожі вірних супроводжували священики архиєпархії о. Орест Павліський, о. Андрій Янішевський, о. Віталій Козак, о. Корнелій Івашків, о. Василь Дубець, о. Андрій Жеклізко, о. Мирослав Худяк. Священики провели молитовно-катехитичну програму на тему Великого Посту. Відтак прочани відвідали найбільшу експозицію українських ікон ХІІ-ХVІІІ ст. у Львівському національному музеї ім. митрополита Андрія Шептицького.

 

Паломництво увійшло до числа заходів, яким Тернопільсько-Зборівська архиєпархія візначає 120-у річниці від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого.

 

прес-служба архиєпархії