//

Кожні дві хвилини на землі вмирає самогубця

10 вересня відзначається Всесвітній день запобігання самогубствам, за ініціативою Міжнародної асоціації із запобігання самогубствам (МАПС) при активній підтримці Всесвітньої організації охорони здоров'я та під патронажем Організації Об'єднаних Націй.

 

Як повідомляє агентство Zenit, у зв'язку з цим в Барі відбудеться національна зустріч, мета якої – сприяння створенню атмосфери солідарності й уваги довкола тих, що терплять життєві катастрофи, і перш за все – схильні до суїциду, і надання їм компетентної допомоги.

 

Самогубство сьогодні є викликом для суспільства і для Церкви. Зустріч в Барі відбудеться під патронажем лікарняної Капеланії поліклініки Барі та італійської пастирської асоціації працівників охорони здоров'я. Щороку в Італії нараховується близько 4 тисяч самогубств, у світі – 14,5 на кожну тисячу жителів, тобто майже мільйон осіб щороку: одна смерть кожні дві хвилини. У деяких розвинених країнах самогубство за чисельністю є другою або третьою причиною смерті серед підлітків і молоді.

 

За матеріалами: radiovaticana.org