//

Кот-д'Івуар потребує примирення, – вважає католицький єрарх

З дороги національного примирення не можна звертати. На це вказують єпископи Берега Слонової Кістки. Ця західно-африканська країна після декількох місяців братовбивчої боротьби, викликаної післявиборчою кризою, намагається знову почати нормальне життя, повідомляє radiovaticana.org.

 

«Той, хто був нашим ворогом, хай стане нам братом. Ми повинні пробачити один одного і спільно йти дорогою миру і поєднання». Ці слова читаємо заяві, опублікованій наприкінці пленарного засідання єпископату. ЇЇ зачитали в присутності урядовців, політиків, солдатів і релігійних лідерів, які взяли участь у Літургії на завершення засідання єпископів в Буаке.

 

Це заклик Церкви до миру як єдиного напряму для цієї африканської країни має фундаментальне значення для майбутнього Кот-д'Івуару. Президентські вибори в минулому році, які завершились конфліктом між колишнім і новообраним президентами, призвели до загибелі понад трьох тисяч африканців. А в країні тільки нещодавно завершилася 10-річна громадянська війна. У врегулюванні кривавого минулого має допомогти міжрелігійна комісія діалогу, встановлення істини і примирення, одним з членів якої є митрополит Буаке, Архиєпископ Пол-Симеон Ахуанан.