//

Коптську християнку звинувачено в образі ісламу

Суд засудив коптську жінку до штрафу в розмірі 14 000 доларів, хоча більшість свідків заперечує ці звинувачення, повідомляє wiara.pl.

 

Штраф у розмірі більше 14 тисяч доларів призначив єгипетський суд першої інстанції в Луксорі щодо Деміани Абделгур за образу ісламу і пророка Мухаммеда. Засуджена 23-річна коптка працює вчителькою. Оскарження подав батько одного з її учнів. Образи ісламу і практики прозелітизму на користь християн вона нібито допустилася під час уроків у початковій школі в Аль Шеій Султан у Луксорі, на півдні Єгипту.

 

Асоціація Свободи Думки і Слова в країні проводила незалежне від суду опитування, результати якого свідчать, що обвинувачена під час занять у класі лише порівнювала  різні релігії. Більшість учнів заперечила, що це була образа ісламу.

 

Учительку заарештували 4 травня, але після виплати застави арешт щодо неї призупинено. Суд відбувався за підвищених заходів безпеки у присутності представників коптських організацій. Ісламісти, що зібралися під час засідання на демонстрацію біля суду, після винесення вироку протестували проти накладення штрафу, що, на їхню думку, є занадто слабким покаранням. Варто зазначити, що відповідно до нової єгипетської конституції образа ісламу в цій країні є злочином.