//

Коптський єпископ: присутність Папи в Лівані свідчить, що ми не одні

Столиця Лівану готується до візиту Бенедикта XVI, який розпочнеться 14 вересня. Вздовж доріг міста вже розміщені прапорці і плакати із зображенням Папи, а у всіх єпархіях країни почалися молитовні ініціативи в рамках підготовки до візиту.

 

12 вересня з різних кінців міста вийдуть 4 процесії молоді, зустрінуться вони в так званому "саду Марії". Тут відбудеться чування з читанням ісламських і християнських текстів, в якому, як передбачається, візьмуть участь декілька тисяч віруючих. За задумом організаторів, така молитовна зустріч покликана показати світу, що Ліван може стати прикладом спільного існування християн і мусульман. У ній візьмуть участь представники всіх релігій які присутні в країні.

 

Єгипетський коптський єпископ Кірилас Вільям зазначив, що візит Папи стане важливою подією також для християн Єгипту, які з великою радістю і вірою чекають його. "Близький Схід переживає важкий момент і візит Папи нас зміцнить, принесе спокій і надію, а також віру в те, що ми не одні, що вся Церква думає про нас і нас підтримує. Особливість християнства на Близькому Сході полягає в тому, що прихильників Христа тут небагато, але вони мають серце, повне любові і по-братськи відкрите на всіх. Вся діяльність, особливо соціальна, яку проводить тут Церква, не минає нікого, тому що ця робота є практичним і реальним символом Євангелія ", - зазначив єрарх.

 

На думку єпископа Вільяма, візит Папи допоможе в налагодженні миру і діалогу між представниками різних релігій на Близькому Сході.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va