//

Копти-християни масово залишають Єгипет після захоплення влади ісламістами

За свідченням священиків і громадських лідерів Єгипту, десятки тисяч коптів-християн покидають країну в результаті революції і подальшого захоплення влади політиками-ісламістами, пише The Telegraph.

 

Копти, які проживають в Сполучених Штатах Америки, кажуть, що вони не справляються з потоком одновірців, прибуваючих з таких міст, як Каїр і Олександрія. Вони покинули батьківщину, тому що в Єгипті панує атмосфера страху і невпевненості.

 

Не існує точних даних про кількість проживаючих в США коптів. Єдине, про що можна сказати, так це те, що в 2011 році з Єгипту емігрували 100 тис. коптів, більше 40 тис. виїхали в США.

 

"Більшість наших людей бояться", - каже отець Міна Адель, священик одного з храмів в Олександрії. "Багато людей виїжджає до Америки, Канади і Австралії. Десятки сімей покинули нашу парохію".

 

"Салафіти зупиняють на вулицях дівчат-християнок і примушують покрити хустиною своє волосся», - каже отець Міна. "Іноді вони б'ють дівчат, коли ті відмовляються виконувати вимогу ісламістів".

 

У своєму новорічному зверненні президент Єгипту Мохаммед Морсі пообіцяв поважати права християн і заявив, що Єгипет - "одна батьківщина для всіх".

 

За матеріалами www.sedmitza.ru