//

Контроль над народжуваністю не зліквідує бідності

Архиєпископ Френсіс Хуллікатт – постійний спостерігач від Ватикану при Організації Об'єднаних Націй – сказав, що примусове застосування методів контролю чисельності населення у слаборозвинених країнах ображає людську гідність і є неефективним способом у боротьбі з бідністю.


Архиєпископ засудив плани міжнародного співтовариства, яке хоче сприяти стерилізації та контролювати народжуваність у бідних країнах. «Цей погляд на світ означає, що ми ставимося до бідних людей, як до товару і керуємо ними, ніби вони нічого не варті, але насправді – вони унікальні фізичні особи», – сказав ватиканський спостерігач.

 

У своєму виступі на засіданні ООН Архиєпископ закликав проводити навчання для населення, створювати економічних ініціатив, які б допомагали сім'ям повною мірою реалізувати свій потенціал: «На жаль, ці дискусії щодо зросту населення призвели до помилкової думки, що зачаття дитини є тим, чого варто боятися, а не сприяти».

 

За словами Архиєпископа, прагнення скоротити кількість бідних людей методами, які ображають сім'ю, людську гідність і забирають право мати дітей, повинні бути спрямовані на забезпечення засобів до існування для бідних прошарків населення. Він нагадав, що прожитковий денний мінімум понад 920 мільйонів осіб у світі становить 1,25 долара.


За матеріалами fronda.pl