//

Конференція Жіночих Монаших Чинів та Згромаджень в Україні

У днях 22-24 лютого 2011 р. відбулася ХІІІ Конференція Жіночих Монаших Чинів та Згромаджень в Україні. Місцем зустрічі обрано м. Обухів, що на Київщині, в монастирі Місіонерів Облатів Непорочної Марії, які гостинно відкрили двері для спільної зустрічі сестер.

 

Був це час спільної молитви та роздумів над богопосвяченним життям та служінням, яке провадять сестри. Була можливість проаналізувати, що було зроблено за останній рік монашими спільнотами, які відбулися заходи та їх плідність для Католицької Церкви в Україні.

 

На зустріч був запрошений директор «Радіо Марія» о. Олексій Самсонов, який розповів про радіо та його користі у підтримці християнської духовності в країні. С. Рената Нуцковська, представник Католицького Медіа-Центру, поінформувала зібраних сестер про найважливіші події, які відбудуться з нагоди десятиліття КМЦ.

 

Сестри з різних згромаджень разом не тільки пізнавали різновиди апостольського служіння, але також протягом цілого дня молились, роздумували та розмовляли на тему духовного життя монаших спільнот. Такі розважання допоміг сестрам зробити о. Радослав Змітрович ОМІ.

 

Останнього дня був час на прийняття різних рішень та планів на наступний рік. Одними з них є:

 

- Годинна адорація Пресвятих Дарів 2 квітня в день смерті Слуги Божого Папи Римського Йоанна Павла ІІ в намірах подяки за процес Беатифікації та духовну плідність цієї події для всієї Церкви;

 

- Активна участь через різні акції, але особливо молитву в Всесвітньому дні молитви в намірах покликання до священицького та богопосвяченого життя 15 травня, в четверту Пасхальну неділю Доброго Пастиря;

 

- Організування спеціальних курсів для сестер – настоятельок;

 

- Заохочення до участі в різних духовних вправах для сестер;

 

- Курси для сестер, що служать в ризниці та займаються декорацією.

 

На завершення 23 лютого урочисту Святу Месу очолив архиєпископ Іван Юркович, який впродовж семи років виконував роль Апостольського Нунція в Україні. Також цього дня в родинній та теплій атмосфері відбулася зустріч з архиєпископом, яка ще раз підкреслила, що Церква – це одна Родина Небесного Отця.

 

Джерело: Католицький Медіа-Центр