//

Конференція католицьких єпископів Північної Європи збереться у Падеборні

У німецькому місті Падеборн з 16 по 21 вересня проходитиме Конференція католицьких єпископів Північної Європи. Основними темами, які будуть розглядатись на майбутній зустрічі, є нова євангелізація діаспори і майбутнє екуменічної співпраці в країнах Північної Європи. Серед інших тем на порядку денному: семінарії в Північній Європі, Архиєрейський Синод по проблемах євангелізації в 2012 р. в Римі, повідомляє сайт архиєпископства Падеборн.

 

Єпископи також обговорять плановане будівництво католицького катедрального собору в Тронхеймі (Норвегія) і наслідки теракту в Осло, здійсненого норвежцем Андерсом Брейвіком.

 

У конференції візьмуть участь єпископ Андерс Арбореліус (Стокгольм/Швеція), єпископ Бернт Ейдсвіх (Осло/Норвегія), єпископ Беріслав Гргіч (Тромсе/Норвегія), єпископ Петр Бюрхер (Рейкьявік/Ісландія), єпископ Тіму Сіппі (Хельсинкі/Фінляндія), єпископ Чеслав Koзон (Копенгаген/Данія).

 

Конференція католицьких єпископів Північної Європи (лат. Conferencia Episcopalis Scandia) збирає єпископів з 5 країн: Данії, Фінляндії, Ісландії, Норвегії та Швеції. Католицька Церква в Північній Європі - Церква діаспори. Відсоток католиків в таких країнах як Швеція, Норвегія, Ісландія, Данія і Фінляндія коливається від 0,2 до 3 %. На територіях північноєвропейських єпархій на даний час проживають трохи більше 250 тисяч католиків. Більшість населення належать до різних протестантських спільнот. Перша зустріч єпископів відбулася у 1923 р.


За матеріалами www.sedmitza.ru