//

Комуністи переслідують християн у Китаї

Шостий тиждень поспіль тривають арешти християн в Пекіні. У неділю заарештовано ще 13 визнавців Христа з протестантської спільноти Шоуванг, які хотіли організувати богослужіння під відкритим небом.

 

Комуністична влада Китаю через службу безпеки систематично унеможливлює організацію будь-яких зібрань християн. Поліція використовує превенційні домашні арешти на кожні вихідні для лідерів і простих членів протестантської спільноти. Спільнота Шоуванг є однією з найбільших протестантських спільнот Пекіну, нараховує декілька тисяч осіб.

 

Члени саме цієї спільноти перші публічно виступили за відновлення в Китаї права на свободу віровизнання. Комуністична влада відповіла на це загостренням санкцій щодо членів спільноти, багато з них  втратило роботу і помешкання.

 

Протягом чотирьох останніх років  китайська комуністична партія реалізовує декрет про підпорядкування катакомбних протестантських спільнот. Так званий «закон про нормалізацію» має знищити підпільні спільноти і зробити їх залежними від комуністичної влади. Владу в Пекіні непокоїть наростаюча увага західних медіа до проблем переслідування християн в Китаї.

 

Тема протестантів з Шоуванг нещодавно прозвучала на прес-конференції міністра закордонних справ Китаю. Його речник сказав, що це нелегальні спроби зібрань, а реакція поліції щодо християн є відповідною. Однак китайський урядовець не пояснив, в чому саме полягає загроза від християн, які моляться в публічному місці.  

 

За матеріалами: Radio Watykanskie