//

Комісія УГКЦ Справедливість і Мир у Луцьку продовжує впроваджувати «Демократичні цінності в суспільстві»

7 грудня 2012 року представники Комісії УГКЦ Справедливість і Мир Михайло Мельник та о. Олег Лука у рамках проекту «Демократичні цінності в суспільстві» відвідали місто Луцьк. У актовому залі Східноєвропейського Національного Університету імені Лесі Українки голова Комісії Справедливість і Мир Михайло Мельник провів відкриту лекцію на тему «Демократична консолідація політичної еліти: ціннісний аспект». Зустріч відбулася із студентами різних факультетів, які виявили неабияку ініціативу у і подальшій дискусії.


На питання голови Комісії що потрібно для формування нової еліти в українському суспільстві звучали різноманітні думки та пропозиції. Однак, студентами великий наголос було спрямовано на формування молоді у світлі етичних цінностей, у практичності відносин, у великій ролі християнських цінностей, що дасть можливість оновлення та творення нової еліти як провідної ланки у суспільстві. Серед найбільш вирізняючих ознак політичної еліти, на думку студентів, мали б послужити відповідальність та політична культура.


«Сьогодні одним із важливих аспектів дослідження в нашому суспільстві є політична  еліта,  яка  в  умовах  перехідних  суспільств  найсуттєвішим чином  впливає  на  політичний  процес, оскільки є  носієм  провідних  суспільно-політичних  цінностей та   зумовлює  процес суспільного  розвитку. Однак, молодь є рушієм і тим динамічним складником, потенціал якого здатен на великі, реальні та добрі результати у суспільстві. Набування досвіду, знання, шукання мотивації та самореалізації молодої особи здатні змінювати суспільство. Християнські ж цінності при цьому служать міцним фундаментом як у формуванні особистості, так і суспільства загалом» - зазначив Михайло Мельник.


Після зустрічі із студентами відбулася також робоча зустріч голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир Михайла Мельника та заступника голови комісії о. Олега Луки із ректором Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Ігорем Коцаном. Було погоджено ряд практичних заходів щодо співпраці, які як цього року, так і в наступному 2013 році матимуть своє втілення і базуватимуться на освітнє та християнське формування студентської молоді.


Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир