//

Комісія УГКЦ Справедливість і Мир розпочала Школу місцевого самоврядування «Лідер Майбутнього»

У приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа розпочала роботу Школа місцевого самоврядування, організована Комісією УГКЦ Справедливість і Мир. Метою школи є формування нових лідерів, «генераторів ідей», котрі за допомогою критичного аналізу сучасних проблем, власної візії та досвіду зможуть долучитись до розвитку Української держави. У програмі навчання - «workshop», семінари і тренінги, практичні ділення з основ демократії, демократичної участі, громадського планування, діяльності місцевого самоврядування, громадської активності, навчання Церкви тощо.


Серед учасників школи студенти, аспіранти, молоді науковці з Східноукраїнського університету імені В. Даля (м.Луганськ), Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Львівського університету «Львівська політехніка», Львівського національного університету ім. І. Франка, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.


У відкритті школи, 10 серпня 2012 року, взяли участь Голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький, голова Комісії УГКЦ Справедливість і Мир Михайло Мельник, проректор з міжнародного співробітництва Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Василь Марчук, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Федір Кирилюк.
За словами Голови національної  експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василя Костицького, «в основі діяльності сучасних лідерів повинна бути етика та суспільна мораль. Тому майбутнє громадянського суспільства вимагає формування нової людини, нового лідера суспільства, котрий за допомогою інформації організує навколо себе людей задля вирішення нагальних проблем».


Як зазначив один із організаторів школи, голова Комісії УГКЦ Справедливість і Мир  Михайло Мельник, сьогодні молодь стає визначальним фактором змін, що відбуваються у світі. Тому міснує величезна потреба передавати досвід сучасним молодим лідерам, які формуватимуть наше майбутнє.


Проректор з міжнародних відносин та зв’язків з громадськістю Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Василь Марчук зазначив, що основною метою таких заходів є виховання нової генерації політиків, політологів, котрі працюватимуть не лише на загальнодержавному рівні, але й на рівні місцевої громади формуватимуть нові шляхи та підходи до розв’язання проблем, з котрими зустрічаємось сьогодні.


Від імені Ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Цепенди голові Комісії УГКЦ Михайлу Мельнику було також вручено подяку за сприяння у розвитку міжнародного співробітництва та особистий внесок у розвиток Івано-Франківського університету.


Школа місцевого самоврядування «Лідер Майбутнього» триватиме до 15 cерпня. У програмі Літньої школи заплановано виступи вчених із Риму, Будапешту, Києва, Львова та Івано-Франківська. Результати роботи буде опубліковано у збірнику наукових праць.


За матеріалами кореспонденції Школи,
Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир