//

Комісія УГКЦ Справедливість і Мир активізовує молодіжну діяльність через «Парафіяльні зустрічі»

23 жовтня 2012 року у львівському храмі св. Олексія, що знаходиться на території студентського містечка «Львівської політехніки», у рамках проекту «Парафіяльні зустрічі» відбулася чергова зустріч.  Комісія УГКЦ Справедливість і Мир організовує такі зустрічі для оживлення парафіяльного життя.


Гостями та доповідачами  для молодіжної спільноти храму св. Олексія був  Роман Ковалів, голова Львівської Молодіжної Громадської Організації «Українська Молодь Христові» та інші її представники. Тематикою зустрічі  була: «Якою є наша молодь - таким є наше майбутнє. Місце молоді у Церкві. Способи активної діяльності молоді у парафіяльному житті Церкви». Голова громадської організації дуже цікаво розповів про способи активної діяльності молоді у суспільному житті, способи її гуртування та результати їхніх добрих ідей та задумів. На думку Романа Коваліва ініціативи їхньої організації є добрими прикладами, що можуть послужити кожній спільноті, на парафії зокрема. «Метою нашої організації є об'єднання християнської молоді для пропагування християнської моралі, християнського світогляду, популяризація в молодіжному середовищі християнського способу життя, також соціальна діяльність. Ми займаємось різного роду харитативною працею, такою як проведення свята дня св. Миколая у сиротинцях, допомагаємо в  організації прощ до святих місць, займаємось популяризацією української культури,тнаціональних традицій: вертепи, гаївки тощо. І коли молода особа має сумнів щодо її особистого вкладу у життя спільноти, то ми завжди запевняємо, що це можливо» - зазначив голова УМХ.


Також з присутніми, яких того вечора у студентському храмі налічувалось близько 40, поділились своїм особистим досвідом громадської активності Оксана Загакайло, котра єстуденткою журналістики Львівського Національного Університету ім. І. Франка та Марія Тракало, студентка  Львівського Національного Аграрного Університету.  Дівчата розповіли наскільки цікавим та корисним є проведення спільного часу у спільноті на прикладі УМХ, адже «ти перебуваєш у колі однодумців, постійно маєш можливість спілкування, як з друзями так і з іншими людьми, з якими зустрічаєшся. Завжди є можливість для чогось нового, активної діяльності, цікавих заходів, ну і звісно ж, не бракує і духовної поживи: читання Святого Письма, реколекційних наук, духовних розважань чи приватних бесід з отцем-духівником, літургійних практик.


На завершення заходу капелан студентів о. Богдан Грушевський подякував усім присутнім та гостям, і розповів, що він також, ще будучи семінаристом часто згадує важливий досвід спільних молодіжних зібрань та активного використання своїх можливостей і здібностей при парафії та у молодіжних християнських спільнотах. «Саме це,» - на думку священика, «будує для кожного шлях до формування та розвитку особистого та соціального».

 

Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і мир