//

Комісія УГКЦ «Справедливість і мир» розпочала проект «Демократичні цінності студентської молоді»

10 травня 2012 з ініціативи Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» розпочалася реалізація тривалого всеукраїнського проекту «Демократичні цінності студентської молоді». З цієї нагоди місто Львів відвідав угорський фахівець у сфері комунікації та політології, професор Будапештського університету в Угорщині та Флоп᾽янського університету в Італії Тот Пал.

 

Об 11.00 відбулася відкрита лекція професора Тота Пала для студентів різних факультетів Національного університету «Львівська політехніка» у залі головного корпусу навчального закладу, що на вул. С. Бандери, 12. Тема лекції: «Політична комунікація як елемент демократії. Роль і участь молоді, Церкви, особи».

 

Тема демократії, її види і способи втілення та проблеми вираження, способи комунікації особистої та суспільної, роль і участь особи, Церкви і спільноти – ці та інші питання стали предметом обговорення в часі та після лекції професора Тота Пала. Важливими були зауваження угорського професора щодо практичних порад та способів вираження конструктивних шляхів розвитку молодої людини в час постійних та динамічних змін сучасності.

 

«Джерелом нашої діяльності має бути любов. У бездіяльності проявляється недостатність вияву любові. У ефективності комунікації цей великий дар Божий має також першочергове місце», – зауважив на завершення професор Тот Пал.

 

Зустріч відбулася завдяки співпраці комісії «Справедливість і мир» з Центром студентського капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ.

 

Координацію зустрічі проводив о. Богдан Грушевський, керівник Центру праці капеланів зі студентами у місті Львові. Переклад та супровід професора на зустрічі здійснював о. Олег Лука, референт Комісії УГКЦ «Справедливість і мир».

 

Секретаріат Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»
Джерело: ugcc.org.ua