//

Комісія кардиналів визнала чудо

Ватикан, 12 січня 2011 року, РАР - Agnuz - Як повідомила італійська газета «Il Giornale», комісія кардиналів і єпископів Конгрегації у справах канонізації визнала здійснене через заступництво Івана Павла II чудо, необхідне для його беатифікації.

 


Так закінчився останній етап подорожі Папи поляка до святості і зараз єдиною ланкою, якої бракує, є лише підпис Бенедикта XVI в декреті про визнання чуда. Беатіфікація може відбутись навесні, або в жовтні, - додає видання.

 


Як розповів оглядач Святого Престолу Андреа Торнеллі із сторінок італійської газети, засідання кардиналів відбулося у вівторок. Під час зустрічі єрархи пропрацювали документацію, що стосується нез'ясовного з медичної точки зору випадку одужання французької монахині від хвороби Паркінсона в розвинутій формі. Торнеллі пише, що голосування комісії кардиналів пройшло без ускладнень, і не було таких, які проголосували «проти». Про це відомо, оскільки голосування не було таємним.

 


Нагадаємо, що в кінці грудня минулого року факт одужання не змогла пояснити комісія медиків.
Весь процес у ватиканській конгрегації проходить з дотриманням досконалої секретності, а офіційне повідомлення про визнання чуда буде подано Апостольською Столицею лише тоді, коли Папа дасть свою згоду на промульгацію, тобто оголошення декрету.

 


Тоді вже залишиться лише визначення дати беатифікації спільно з владою Риму, у зв'язку з очікуваним напливом сотень тисяч вірних зі всього світу.

За матеріалами: Agnuz