//

Коментар Одесько-Кримського екзарха Кир Василія (Івасюка) щодо утисків прав віруючих УГКЦ в Одесі

Владика  Кир Василій (Івасюк) прокоментував для "Католицького Оглядача" ситуацію щодо утисків прав віруючих УГКЦ в Одесі :

 

 

„Двадцять років нам просто не дають землі, посилають знов і знов по різних комісіях, вимагають різних узгоджень, а потім кажуть, що то вже неможливо, або дають незрозумілі відповіді. Завдання міської влади — дати землю, це їхній прямий обов’язок. Але незрозумілі сили заважають здійснитися правильному рішенню міської влади.”

 

 

„Дуже, дуже прикро, що одеський мер не хоче зустрічатися зі мною, незважаючи на те, що я вже кілька місяців тому офіційно звертався до нього з проханням про зустріч. Жодної відповіді від нього немає. Позиція одностороння, незрозуміла. Я хотів би пояснень від міського голови.”

 

 

„Дії нинішнього міського голови я не відділяю від дій попередніх мерів. Ніколи не сприйму відповідь, що винна, мовляв, попередня влада. Ви представляєте місто, а не самих себе, тож саме вам відповідати за всіх.”

 

 

„Це є неповага ні до закону, ні до конфесій. Виходить, що церквам треба щось зробити, щоби вимусити владу себе замітити і поважати.”