//

Колумбія не для гомошлюбів, а для подружжя та сімей

Колумбія не буде 15 країною в світі, яка визнає гомосексуальні союзи. Як повідомляє Радіо Ватикану, більшістю  51 проти 17 голосів місцевий Сенат відхилив законопроект, внесений Соціальною Партією Національної Єдності. Це було друге обговорення легалізації «шлюбів» між особами однієї статі.


Голосування у парламенті супроводжувалося маніфестацією прихильників і противників законопроекту. Місцевий єпископат, у свою чергу, закликав сенаторів до глибокого і шанобливого обговорення.


Єрархи нагадали, що шлюб завжди був інституцією, твореною постійним зв’язком, який поєднує біологічно різні істоти, що доповнюють один одного: чоловіка і жінку. Вони наголосили, що саме така, а не інакша позиція Церкви у жодному випадку не виникає з нетерпимості та дискримінації щодо кого-небудь. Шлюб є зв’язком «природнім та правовим, спрямованим на народження та виховання дітей і взаємну допомогу в подружжі, що є незамінним внеском у спільне благо суспільства», – нагадав колумбійський єпископат.


Також єпископи додали, що такою є загальна думка переважної більшості нації. Тому вони закликали законодавців країни до дебатів, які б не відкидає нікого, але водночас були прикладом пошанування демократичних цінностей, поважати які закликали всіх колумбійців.