//

Коломияни вперше взяли участь у велопрощі до Зарваниці

Цьогоріч вперше коломияни вирушили у відпустове місце на велосипедах, щоб поклонитися чудотворній іконі Божої Матері.

 

Організували велопрощу в Коломиї Молодіжна комісія Коломийсько-Чернівецької єпархії спільно з Благодійним фондом «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії». – Ідея виникла спільно, - розповідає Роман Рєзнік, менеджер БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії». – Церковна громада міста Косова вже кілька років поспіль організовує велопрощі до Зарваниці, а з такого великого міста як Коломия ще ніколи ніхто не їхав до Святого місця. Ще одним фактором, який допоміг зважитися на організацію велопрощі, було те, що тими днями (15-17 липня) в Зарваниці проходила Всеукраїнська молодіжна велопроща.

 

Коломияни вирушили до Зарваниці 15 липня зранку. Тут до них долучилися косівчани, які стали натхненниками для здійснення велопрощі. Гуртом вони подолали більше ста кілометрів. Групу прочан на велосипедах супроводжувала карета швидкої допомоги, патрульна машина ДАІ та вело механік.  Переночувавши в селі Соколів, велопрочани прибули наступного дня в обідню пору  в Зарваницю. Вони злучилися з півтора тисячною пішою групою вірян з Тернополя і разом зайшли до Святого місця.

 

Коломияни побували на зустрічі Патріарха УГКЦ з молоддю. Опісля організатори прощі до Зарваниці пригостили всіх велопрочан смачним обідом. Далі все відбувалося згідно програми прощі: літургії, вечірні, похід зі свічками, дуже насичена хресна дорога.

 

За словами Романа Рєзніка, всі велопрочани залишилися задоволеними, тому що черговий раз мали нагоду перевірити свою фізичну форму та скріпити свою віру. Велопроща мала на меті також ще раз заявити, що молодь сповідує здоровий спосіб життя та ревно дбає за навколишнє середовище. Роман Рєзнік обіцяє, що велопрощі до Зарваниці з Коломиї стануть традиційними та сподівається, що надалі участь в них братиме все більша кількість активних ідейних людей.

 

Окрему подяку організатори велопрощі з Коломиї висловлюють Андрію Волощуку, та очолюваному ним Молодіжному доброчинному фондові «Заради добра», за те що допомогли деяким молодшим прочанам дістатися назад автобусом.

 

Прес-служба БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії»

Джерело: www.ugcc.org.ua