//

Колишнього камердинера Папи вперше допитали

Заарештованого за крадіжку конфіденційних документів Паоло Габріеле, колишнього камердинера Папи, вперше допитав у вівторок, 5 червня, слідчий П'єр Антоніо Бонет.

 

Федеріко Ломбарді підтвердив цю інформацію. Габріеле перебуває в супроводі своїх двох адвокатів – Карло Фуско і Крістіани Ару, – поінформував о. Ломбарді.

 

Глава прес-центру Ватикану спростував чутки, що, нібито, Святий Престол звертався за юридичною допомогою до Італії. Колишній камердинер від 23 травня перебуває під арештом, після того, як у його ватиканській квартирі виявили особисті документи Папи.

 

На початку травня італійський тележурналіст Джанлуїджі Нуццо видав книгу, у якій містяться конфіденційні факсимільні документи, що стосуються Папи особисто та діяльності Святого Престолу. У крадіжці та передачі цих документів підозрюють колишнього камердинера. Про мотиви Габріеле і його можливих спільників нічого не відомо. Камердинер, разом з двома особистими секретарями і чотирма жінками зі спільноти «Memores Domini», належав до так званої «Папської сім'ї».

 

За матеріалами radiovaticana.org