//

Колишній пакистанський єпископ: страх змусив замовчати християн

Страх змусив пакистанських християн мовчати, починаючи з часу політичного вбивства Шахбаз Бхатті минулої весни, сказав колишній католицький архиєпископ пакистанського Лахора Лоуренс Салданха, передає CNS.

 

«Людям дуже сумно, дуже гірко. Вони кажуть: «Якщо це сталося з ним, то що ж буде з нами?» - зазначає архиєпископ Лоуренс Солденха. Він нагадав, що вбивці Бхатті залишаються на волі, а засудженого вбивцю Салмана Тасіра, колишнього губернатора Пенджабу, вітали в суді, обсипаючи пелюстками квітів і гірляндами.

 

У Пакистані панує атмосфера безкарності для будь-кого, хто вбиває віруючих у Христа і це спонукає пакистанських християн їхати за кордон, зазначає прелат. Ті ж, хто залишається, за його словами, «опускають свої голови і закривають роти».

 

Архиєпископ Салданха підкреслює, що в Пакистані немає ані найменшої терпимості до інших релігій, крім ісламу. «Або ви переходите в іслам, або ви їдете. Це наш вибір », - говорить єрарх.

 

Архиєпископ Салданха і сам переїхав до Торонто на початку листопада цього року, приєднавшись до своєї великої сім'ї. Тут прелат сподівається продовжити пастирську діяльність на місцевій парафії.

 

В інтерв'ю тижневику канадських католиків «The Catholic Register» Салданха сказав, що за більш ніж 50 років, що минули з часу його висвячення в сан священика, бачив, що його країна пройшла шлях від корумпованої олігархії до військового правління, при якому в усьому панує самосуд. «Усюди там великий безлад - в економіці, в соціальній та релігійній сфері», - сказав єпископ.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru