//

Колишні студенти Папи обговорюють проблему Євангелізації

Тема Нової Євангелізації цього року є предметом щорічних зустрічей Папи з його колишніми студентами у Кастель Гандольфо (25–28 серпня). Вихованці професора Рацінгера зустрічаються там щороку влітку, щоб обговорити актуальні теми богослів'я.

 

Цьогоріч в обговоренні взяли участь близько 40 осіб, у тому числі й ті, хто підготував докторську на основі богословських текстів Йозефа Рацінгера. Серед них: Архиєпископ Відня, кардинал Крістоф Шенборн, вікарний єпископ Гамбурга Ганс-Йохен Ячке і секретар Папської ради з культури, о. Бартелемі Aдоуконой.

 

Обговорення йде навколо двох доповідей. Перша – це доповідь Ганни-Барбари Фалкевич з  Німеччини, фахівця в галузі філософії релігії, яка присвячена проблемам передачі Слова Божого світові, який чинить опір. Друга – належить автору  Отто Нойбауеру, директору Віденської академії Євангелізації спільноти Емануїл.
В останній день роботи учасників симпозіуму, тобто у неділю, передбачена зустріч з Бенедиктом XVI. Студенти професора Рацінгера візьмуть участь в Літургії та молитимуться з Папою Ангел Господній.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie