//

Книжка про замах на Івана Павла ІІ

КДБ прийняв рішення про фізичне знищення своїх двох великих противників: Леха Валенси та Івана Павла ІІ – це тези книжки колишнього італійського судді Фердінандо Імпосімато і журналіста Сандро Проввісіонато, яка цими днями виходить в Римі.

 

У книжці «Мав померти» автори висловлюють переконання, що постріли в Івана Павла ІІ, які зробив Махмет Алі Агжа 13 травня 1981 року, не були звичайною злочинною дією екстреміста чи божевільного. Вони вважають їх результатом змови, досягнутої в СССР і реалізованої в Болгарії за участю турецької мафії і таємних служб східного блоку.

 

Книжка аналізує не лише подробиці цього замаху, але також підготовку планів вбивства Леха Валенси, невиясненого досі викрадення дочки працівника Ватикану Емануели Орланді у 1983 році, злочин щодо  командира Швейцарської гвардії Алойзія Естерманні та його дружини 1998 року. На думку судді Імпосімато всі ці події були між собою пов’язані, і за ними стояли служби давнього східного блоку, які виконували накази КДБ і радянської військової розвідки ГРУ.

 

Ця книжка є вже другою на тему замаху на Івана Павла ІІ, присвяченою 30-тій річниці цієї події. 

 

За матеріалами: wiara.pl