//

Книга папи римського розійшлася мільйонним тиражем

В світі продано більше мільйона копій збірки інтерв'ю з папою Римським Бенедиктом XVIповідомляє Agence France-Presse із посиланням на офіційну газету Ватикану Osservatore Romano.
 

 

Як відзначає видання, перші 50 тисяч копій італійською мовою було продано відразу ж. Ще 100 тисяч екземплярів другого накладу замовили ще до того, як вони були надруковані. Крім того, продано 100 тисяч копій книги англійською мовою, 200 тисяч - німецькою і 80 тисяч - виданих французькою. Всього збірка інтерв'ю перекладена 18 мовами.
 

 

Книга, складена з бесід понтифіка з німецьким журналістом Петером Зєєвальдом, вийшла в листопаді 2010 року. Вона називається "Світло світу" (Light of the World); так в Євангелії від Йоана називає себе Ісус.
Зєєвальд розмовляв з Бенедиктом XVI на теми на зразок целібату і висвячування жінок. Особливої уваги громадськості удостоїлося міркування папи Римського про використання презервативів.
Бенедикт XVI так чи інакше брав участь в написанні декількох десятків книг. Також він записав музичний альбом з молитвами.
 

Джерело: Lenta.ru