//

Книга Бенедикта XVI з'явилася на полицях книжкових магазинів 50 країн

Складно пригадати більш "плодовитого" письменника серед Понтифіків, ніж Бенедикт XVI, пише на сторінках сьогоднішньої "Il giornale" італійський ватиканіст Паоло Родарі, коментуючи вихід третього, заключного, тому трилогії про земне життя Ісуса.

 

21 листопада 174-сторінкова книга, присвячена дитинству Спасителя, з'явилася в магазинах 50 країн. Радарі нагадав, що вже в 2002 р. - за три роки до обрання на Престол св. Петра - кардинал Ратцінгер сказав, що його найбільшою мрією було написання книги про Ісуса, а продовженням кар'єри - призначення Бібліотекарем Святої Римської Церкви. Ватиканіст цитує кардинала Рафаеля Фаріно, Ватиканського бібліотекаря, який нещодавно пішов на пенсію, він зізнався, що кардинал Ратцінгер ще в 1997 р., в своє 70-річчя, просив Івана Павла II призначити його головою Ватиканської бібліотеки. Насамперед тому, що це посада, на думку майбутнього Папи, дозволяє вчитися, думати і, перш за все, писати.

 

Важко зрозуміти, як це можливо, що Папа знайшов час, необхідний для написання цієї трилогії, відзначає італійський ватиканіст. Управління Церквою забирає всі сили і для багатьох неможливо навіть подумати, щоб робити що-небудь ще. Але Бенедикт XVI писав вечорами і під час літнього відпочинку, протягом останніх 8 років, "знаючи, що це нагальна потреба для всіх віруючих", - як сказав учора, під час презентації книги, о. Ломбарді.

 

Для Папи, зауважив Радарі, розповідь про дитинство Ісуса - не легенда чи химерна реконструкція. Це реальна історія, яка сталася насправді, і яку можна зрозуміти лише на підставі Божого Слова.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va