//

Ключем до розвитку є загальний доступ до освіти. Представник Апостольської Столиці під час зустрічі Ради Економічного та Соціального Розвитку при ООН

Релігійні організації, як і всі інші інституції громадського суспільства, можуть зробити свій вирішальний вклад у підтримку загального доступу до освіти, що є ключем розвитку. На це звернув увагу Високопреосвященний Сільвано Томазі, Постійний Спостерігач Апостольської Столиці при інституціях ООН в Женеві, виступаючи під час нещодавнього засідання високого рівня Ради Економічного та Суспільного Розвитку при ООН.

 

У своєму виступі Апостольський Нунцій звернув увагу на те, що хоч, з одного боку, надавати всім високоякісні освітні послуги залишається «невід’ємною відповідальністю» держави, з іншого – це є також фундаментальним обов’язком батьків, Церков та місцевих громад, а освітня система працює коректно лише тоді, коли дозволяє усім цим інституціям брати участь як у плануванні, так і в здійсненні освітньої політики. При цій нагоді архиєпископ Томазі пригадав фундаментальну роль, яку у сфері освіти протягом століть відіграла Церква, зокрема – серед найбідніших суспільних верств. Він також звернув увагу на те, що не зважаючи на свій конфесійний характер, сучасні католицькі школи відзначаються своїм «цілісним та відкритим підходом» до виховання, спрямованого на цілісне формування особистості в її самобутньому та суспільному вимірах.

 

У цьому контексті Постійний Спостерігач Апостольської Столиці при ООН звернувся із закликом сприяти тіснішій співпраці між державою та громадським суспільством у всіх можливих його проявах, також через врівноважений розподіл фінансових ресурсів, маючи на увазі спільну мету, якою є гарантувати всім доступ до якісної освіти.

 

Джерело: Радіо Ватикан