//

Київське товариство «Обнова» відсвяткувало своє п’ятиріччя

5 листопада київське товариство студентів-католиків «Обнова» відсвяткувало своє п’ятиріччя. Привітати київських обновлян приїхали представники обновлянських товариств зі Львова Тернополя, Івано-Франківська, Чернівців та Чорткова а також київська парохіяльна молодь.

 

Урочисте святкування, яке відбулося в Інституті Святого Томи Аквінського, розпочалось із представлення п’ятирічної діяльності товариства. Зокрема йшлося про зустрічі з теперішнім та колишнім очільниками УГКЦ, конференції, круглі столи, семінари, участь в екологічних проектах, допомога сиротам та ув’язненим. Та основу обновлянської діяльності складають щовівторкові зустрічі в Національному університеті «Києво-Могилянська Академія». «Блаженний папа Іван Павло ІІ найбільше любив вівторки. Я теж найбільше люблю вівторки, бо в цей час відбуваються зустрічі нашого товариства», – розповів духівник київської «Обнови», о. Володимир Мальчин.

 

«Обнова за духом і місією цілком відповідає своїй назві. Я «обновлююся» щоразу, коли спілкуюся з «Обновою». Оновлююся духом, силою, натхненням, молодим запалом, знаннями. МНОГАЯ ЛІТА -- ОБНОВО!», – привітала обновлян п. Олена Ганцяк-Каськів.

 

Із привітальним словом до київських обновлян звернулася також Президент Всеукраїнської обновлянської Федерації, Олена Бідованець. «Київське товариство є ще дуже молодим, але ми про його діяльність постійно багато чуємо. Воно є прикладом активної та інтелектуальної праці», – зазначила п. Олена.

 

З нагоди п’ятирічного ювілею, Голова товариства, Христина Холодницька, вручила подячні грамоти фундаторам та його меценатам. Серед них – засновник і перший духівник київської «Обнови», о. Андрій Нагірняк, Голова Патріаршого товариства Святого рівноапостольного князя Володимира, п. Олена Ганцяк-Каськів, Голова Комісії УГКЦ для сприяння єдності між християнами, о. Ігор Шабан, директор Культурно-мистецького центру Києво-Могилянської Академії, Микола Вежбицький. «Ми дуже вдячні Богові за наших друзів, своєрідних ангелів-охоронців, які супроводжують нас у розвитку. Сподіваюся, що число друзів нашого товариства постійно зростатиме», – підкреслила очільниця товариства.

 

Повідомила Тетяна Шпайхер