//

Київенерго знизило тарифи на опалення для релігійних організацій Києва

ПАТ «Київенерго» оприлюднило нові тарифи на теплову енергію для релігійних установ міста Києва, які набули чинності з 1 жовтня 2011 року, повідомляє Інститут релігійної свободи.


   
Згідно інформації з офіційного сайту компанії, релігійні установи (організації – прим. ІРС) прирівняли до категорії споживачів “Житлово-експлуатаційні організації (населення)”, що передбачає надання їм теплової енергії по зниженій ціні у розмірі 171,25 грн. без ПДВ (205,50 грн. з ПДВ).

 

При цьому, якщо будинковий засіб обліку теплової енергії належить балансоутримувачу жилого будинку або відсутній, то застосовується тариф у розмірі 169,39 грн. без ПДВ (203,26 грн. з ПДВ).

Слід зауважити, що інші юридичні особи Києва з 1 жовтня 2011 року мають сплачувати за теплову енергію за тарифом у розмірі 800,61 грн. з ПДВ (960,73 грн. без ПДВ), який підвищився на 42 % порівняно до тарифу на початок року.

Нагадаємо, що 18 серпня 2011 року набула чинності постанова Уряду від 01.06.2011 року № 869 про скасування всіх пільг для релігійних організацій на комунальні послуги. Відтак, вони були віднесені до категорії “Інші споживачі” та повинні сплачували за теплову енергію на рівні суб’єктів підприємницької діяльності. За рішенням «Київенерго» виключенням стали релігійні організації міста Києва.

 

Крім цього, з квітня 2011 року згідно рішення Національної комісії з питань регулювання електроенергетики України (НКРЕ) релігійні організації прирівняні до останньої тарифної групи у категорії населення та мають сплачувати за електроенергію більше майже на 50% у порівнянні з минулорічним тарифом.

 

Згідно Указу Президента України № 322/94 від 22.06.1994 року встановлено, що “стягнення з релігійних організацій плати за електричну енергію, що відпускається їм на комунально-побутові потреби, здійснюється за тарифами, передбаченими для міського населення”.

Джерело: Інститут релігійної свободи, м.Київ