//

Киянам покажуть Біблію Сальвадора Далі

5 жовтня в рамках проведення фестивалю «Книжковий Арсенал», на виставці можна буде побачити унікальну Біблію з літографіями Сальвадора Далі, повідомляє «Город Киев».

 

Унікальний фоліант ручної роботи складається з 900 сторінок, містить текст Старого і Нового завітів. Обкладинка Біблії створена з натуральної шкіри, покрита позолотою та інкрустована коштовним камінням: діамант, рубін, аметист, малахіт. Виготовляли цей витвір мистецтва друкарі, палітурники і ювеліри трьох країн: Німеччини, Чехії та Словаччини.

 

Сальвадор Далі проілюстрував ключові сюжети Біблії ще в 1967 році. Спеціальний комплект, прикрашений білою шкірою і золотом, прийняв в дар Папа Римський. На початку 90-х Біблію Далі видали в Німеччині. У минулому році вона з`явилася в Чехії, а потім у Словаччині. Зараз екземпляри цієї Біблії прикрашають бібліотеки президентів і керівників духовенства цих країн, а також Папи Бенедикта XVI.

 

З 5 жовтня в Києві в приміщенні музею «Духовні скарби України» почне роботу масштабний виставковий проект «Книга на всі часи». В експозиції буде представлено понад 30 унікальних релігійних видань різних часів. Серед раритетів - книга Іоникія Галятовського «Месія правдивий» (1669), Біблія, надрукована в 1779 році, «Апостол» (1630).

 

Джерело: kiev.comments.ua