//

Китайські будівельні фірми будують церкви для християн Африки

Китай вже став головним діловим партнером Чорного Континенту в галузі будівництва, пропонуючи свої послуги за порівняно низькими цінами, а тому без складнощів виграє тендери на будівництво об'єктів релігійного призначення. У Китаї релігійну свободу не дуже поважають, але, як не парадоксально, це не заважає отримувати дохід від будівництва храмів закордоном.


Китайські фірми творять релігійну інфраструктуру для різних християнських конфесій, що є в Африці. Раніше в цих регіонах домінували Великобританія, Франція, а трохи пізніше – США. Одне з останніх досягнень китайських будівельників на цьому терені – зведення католицького офісного центру в столиці Кенії Найробі.


Під час такої діяльності китайські ділові та політичні сфери здобувають багатий досвід співпраці з різними релігійними спільнотами. Ранні країни, що були колонізаторами Африки і посилали сюди місіонерів, також спонсорували будівництво культових будівель. Тепер Китай, як нова сила світового масштабу, прагне контролювати цю сферу інвестицій, – зазначив англіканський єпископ з Уганди Стенлі Нтагалі.


Нітрохи не гірше працюють і китайські видавництва, які вже монополізували випуск Біблії для африканських християн. Святе Письмо для африканців видають десятками мільйонів примірників, тоді як віруючим громадянам Китаю доступ до Біблії –  обмежений.

 

За матеріалами: sibcatholic.ru