//

Китай: єпископ визнаний за вірність Риму

Єпископ Джозеф Лі Ліангуi, офіційно діючий в єпархії Цанчжоу, в провінції Хебей, був визнаний католиком 2010 року в Китаї, - повідомляє агентство UCAN. Його обрали китайськомовні читачі сайту цього агентства – CathNews China, що проживають не лише в центральному Китаї, але й у Гонконгу, Тайвані, Макао, Аргентині, Великобританії, Франції, Сінгапурі та США.

 

 

46-річний єпископ отримав 23 відсотки голосів, на три більше, аніж кардинал Йозеф Зен Зе-Кіун, відставний єпископ Гонконгу.

 

 

Єпископ Лі на початку грудня минулого року покинув єпархію, щоб не брати участі в так званому VIII З’їзді представників китайських католиків, діяльність яких Бенедикт XVI у своєму листі до китайських католиків 27 травня 2007 року описав як несумісні з католицьким вченням. Після повернення до єпархії 17 грудня кардинал був викликаний на допит. Йому поставили умову: написати листа, в якому він мав покаятися в тому, що "залишив свої обов'язки без дозволу" або в іншому випадку його мали позбавити посади єпископа Цанчжоу. Багато виборців визнали, що єпископ Li є добрим прикладом для китайських католиків, а особливо для інших єпископів.

 

 

Натомість кардинала Зена багато читачів CathNews China вважають пророком, який має мужність говорити про правду і справедливість. "Його промови додають сили духовенству та вірним Китаю", - сказав один із читачів.

 

За матеріалами ekai.pl