//

Китай: Церква вшановує пам'ять Сюй Гуан - чудового католика і вченого

Єпископ Шанхайський Дін Луксіян з приводу китайського нового року, який відзначатиметься 23 січня, направив послання до вірних, в якому закликає вдивлятися в приклад Павла Сюй Гуан, вченого, перекладача, математика і астронома, що жив в Китаї в XVI ст. і прийняв християнство завдяки проповіді отця єзуїта Лазаря Катанео. У 2012 р. китайські віруючі відзначатимуть 450-річчя з дня народження цього дуже важливого для історії католицтва в Китаї священика.

 

У посланні під назвою: "Сюй Гуан: людина на всі часи", єпископ Луксіян зазначає, що під час перших важких часів для Церкви в Китаї Сюй Гуан брав участь у місіонерській діяльності разом зі знаменитим місіонером о. Маттео Річчі, зберігаючи повагу до китайської культури, і не допускаючи ворожнечі та переслідування католиків. "У той же час він присвятив багато зусиль, щоб пояснити таємниці католицької віри імператору Китаю, будучи прекрасним прикладом доброго католика і одночасно вірнопідданим громадянином", - підкреслив єрарх.

 

Єпископ Луксіян закликає віруючих Шанхаю вдивлятися в яскравий приклад віри Сюй Гуан, включитися у святкування 450-річчя від дня його народження, здійснюючи паломництва до його могили і місць з ним пов'язаних.

 

За матеріалами radiovaticana.org