//

Китай: освячено нову церкву і висвячено першого священика за останніх 60 років

Дві важливі події відбулися у китайській єпархії Хайнань, що розташована на однойменному острові. Як повідомляє Радіо Ватикану, 17 травня, на свято Вознесіння Господнього, було освячено новий храм на честь Найсвятішого Серця Ісуса та висвячено першого священика за останніх 60 років. На церемонії, яку очолював єпископ Архиєпархії Гуанчжоу Йосип Ган Цзюньцю, були присутні понад 600 вірних.


Нововисвяченого о. Чжана з новою церквою пов'язують особливі узи. Ще будучи семінаристом, він був направлений в єпархію Хайнань для душпастирського стажування перед свяченнями. Під час свого перебування тут він працював також на будівництві нової церкви, яка була споруджена на землі, яку подарувала католицькій спільноті місцева влада.


За словами настоятеля нового храму, вірні, які підтримували і фінансували проект особистими пожертвами, були справжнім "Божим задумом", а нинішнє подвійне свято є "великим стимулом для нашої майбутньої євангелізації".
Ще тридцять років тому в єпархії Хайнань був лише один священик, одна монахиня і одна дуже стара церква для богослужінь; нині тут уже вісім церков, два священики і дві монахині.