//

"Kirche in Not" - тепер папський фонд

Бенедикт XVI  надав відомій католицькій благодійній організації "Kirche in Not" (Допомога Церкві в потребі) статус папського фонду. Її штаб-квартирою став Ватикан. Правовий акт, що визначає статус організації, закріплений власноручним підписом Папи.

 

Головою фонду Святіший Отець призначив префекта Конгрегації у справах духовенства кардинала Мауро П'яченцу, який, зі свого боку, 1 грудня 2011 р., призначив виконавчим директором "Kirche in Not" Йоханнеса Хеермана фон Цуйдвіка, який останні 30 років був генеральним секретарем, а потім виконавчим директором Мальтійської медичної служби в Німеччині. Духовним асистентом організації став о. Мартін Барта з асоціації "Ініціатива Ісуса Найвищого Священика". Головне бюро "Kirche in Not", буде як і раніше, знаходиться в місті Кенігштайн в Німеччині.

 

Фонд був заснований в 1947 р. голландським отцем нарбертинцем Венефрідом фон Штратеном. Організація діяла спочатку в Західній Європі, в першу чергу в Німеччині, допомагаючи у відновленні країни, зруйнованої війною, але незабаром почала розширювати сферу своєї діяльності на сусідні країни.

 

Сьогодні організація має в усьому світі понад 600 тис. членів і меценатів, які щороку в 140 країнах підтримують близько 5 тис. проектів. У 2010 р. для їх реалізації було зібрано майже 87 млн. євро. Працює 17 національних офісів в Європі, Латинській та Північній Америках, а також в Австралії.

 

У правовому акті Святіший Отець підкреслив важливість роботи фонду для Церкви. "Папський фонд" Kirche in Not "несе допомогу в дусі діяльної любові до ближнього, скрізь, де Церкву переслідують і атакують. Як пастирська ініціатива, яка виступає від імені Церкви, фонд прагне до поглиблення і зміцнення католицької віри і моралі ", - наголошується в папському документі.
 

 

За матеріалами: Ватыканскае радые