//

Кіпр: єпископи Європи обговорюють соціальну єдність континенту

3-5 вересня в столиці Кіпру, Нікосії, за ініціативою Ради єпископатів Європи проходить зустріч на тему: "Соціальна єдність в Європі: пропозиції Церкви". У ній беруть участь відповідальні за соціальні питання при 33 європейських єпископатах.

 

На думку італійського єпископа Джампаоло Крепальді, голови Комісії з соціальних питань при Раді європейських єпископатів, ця тема є актуальною в контексті кризи, яку переживає Старий континент. За словами Єрарха, криза спровокувала індивідуалістичні і егоїстичні тенденції, що призвело до руйнування єдності між країнами. Пропозиція Церкви, за його словами, полягає в тому, щоб незважаючи на труднощі в економіці зміцнити солідарність між людьми і народами Європи. "Церква повинна нести до всіх це послання, яке є джерелом соціальної єдності", - сказав Єпископ.

 

Генеральний секретар Ради Конференції Єпископів Європи о. прелат Дуарте да Кунг нагадав, що Католицька Церква неодноразово звертала увагу на антропологічні  джерела сучасної економічної кризи, які полягають у кризі довіри, етики та цінностей. "Тому сьогодні Церква покликана своїм словом і вчинками показати, що тільки любов, свідоцтво якої дав Христос, є дійсним засобом від кризи", - зазначив о. прелат да Кунг.

 

В рамках форуму, його учасники зустрінуться з президентом Кіпру, архиєпископом Кіпру Хризостом II і іншими православними єрархами, відвідають важливі для християн місця на цьому острові.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va