//

Кількість англо-католиків збільшилась в часі Великого Тижня

Спеціальний ординаріат для колишніх англікан збільшився в часі Великого Тижня на 20 священиків і 200 парохіян. Це парохії у південному Лондоні, у графстві Ессекс і Портсмудні.

 


За минулий рік до Католицької Церкви перейшло 60 священиків, троє єпископів та тисяча вірних. Основною причиною зміни церковної приналежності є незгода з висвяченням у англікан жінок у єпископський стан. У лютому синод англіканської церкви відкинув пропозиції організації врегулювання для парохій, які з теологічних міркувань не приймають ідеї жінки-єпископа. Кінцеве голосування у цій справі відбудеться в липні цього року, і від його результату залежить майбутня кількість переходів до Католицької Церкви.

 


Нагадаємо, що правове регулювання переходів здійснюється згідно Апостольської Конституції Anglicanorum coetibus Папи Бенедикта XVI з липня 2009 року. Конвертити мають право зберегти певні англіканські аспекти літургії та традиції і є допущені «до повної єдності» з Католицькою Церквою. Жонаті священики – колишні англіканські єпископи, не можуть певнити єпископських функцій. Главою ординаріату є Кейт Ньютон – колишній англіканський єпископ.   

 


Покровителькою ординаріату, створеного у січні 2011 року є Мати Божа з Волсінгему (на фото).

 

За матеріалами: wiara.pl