//

Кібертеологія - нова галузь на службі Церкви

Викладач Папського Григоріанського університету, італійський єзуїт, о. Антоніо Спадара вважає, що "Церква повинна бути там, де людина, а сьогодні людина - в інтернеті". Священик, який сам себе називає "кібертеологом", спеціалізується на тренінгах для католиків про те, як краще євангелізувати через інтернет. За його словами, він намагається зрозуміти світ, його динаміку, завдяки присутності в ньому як людина Церкви. Для цього у своїй академічній кар'єрі о. Спадара поєднує філософію, теологію та соціальні комунікації. Ці дисципліни допомогли йому в написанні книги "Кібертеологія. Мислити по-християнськи в епоху мережі ", яка вийшла на італійській мові в березні 2012р.

 

Кібертеологія, за словами єзуїта,  базується на роздумах про віру в інформаційну епоху. Вона намагається допомогти християнину розуміти, приймати і використовувати соціальні медіа ефективніше.

 

Питання про Бога стоїть сьогодні дуже сильно також і в соціальних мережах, вважає священик. Звідси бажання "зрозуміти і проаналізувати" в чому справа, щоб потім допомогти католикам краще використовувати технології, щоб нести Христа інтернет-спільноті.

 

За матеріалами radiovaticana.org