//

Хворий на СНІД американець за 7 років переписав від руки Біблію

У 63-річного американця Філіпа Паттерсона – велике свято. Він закінчив переписувати від руки Біблію Якова – англомовну версію Святого Письма, випущену 1611 року при королі Англії Якові I. Напружена робота Паттерсона тривала сім років, передають «Вісті» з посиланням на Digital Journal.


За словами Паттерсона, він зважився на це непросте випробування з любові до Бога і своїх співбратів по спільноті. Останній абзац житель штату Нью-Йорк дописував у присутності 100 парафіян церкви Святого Петра в місті Спенсертаун. Останнім словом, яке Паттерсон вивів на одній з сторінок переписаної ним Біблії, було «амінь». Відірвавши фломастер від паперу, чоловік голосно вимовив це слово, слідом за ним це зробили всі присутні на історичній події.


«Завжди необхідно думати своєю головою», – заявив колишній дизайнер інтер'єрів і водій таксі у відповідь на запитання журналіста, який урок він отримав, написавши за сім років понад 785000 слів. Паттерсон зазначив, що під час роботи звернув увагу на велику кількість сцен насильства у Святому Письмі.


Утім, на думку американця, довідатися про це було необхідно. «Ми повинні в подробицях знати, як і чим жили люди, що створили закони, за якими ми намагаємося жити досі», – зазначив віруючий.


Чоловік, який переписав Біблію,  хворий на СНІД. Він пересувається за допомогою двох палиць, проте говорить, що отримав неймовірне задоволення, довівши свою роботу до кінця. Паттерсон заявив, що спочатку знав, що йому вдасться закінчити розпочате, незважаючи на стан здоров'я, що стрімко погіршується. За словами чоловіка, співбрати по вірі підтримували його впродовж всіх семи років роботи.