//

Хто отримає "теологічну Нобелівську премію"?

Хоча до 20 жовтня, коли присуджуватиметься премія Ратцінґера, залишається ще багато часу, вже зараз італійські ЗМІ обговорюють потенційних переможців цієї "теологічної Нобелівської премії".

 

Як повідомляє wiara.pl, у своєму блозі італійський ватиканіст Сандро Магістер називає імена французького філософа Ремі Брагу й американського єзуїта та історика Церкви отця Брайана Е. Дейлі.

 

Магістер орієнтується у своїх прогнозах серед іншого на слова секретаря Конгрегації Науки Віри Архиєпископа Луїса Ф. Ладарії Феррера, а також члена комісії, що обирає кандидатів у лауреати. Єрарх розповів, що після того, як торішню премію отримали італієць (мирянин, дослідник історії Церкви Манліо Сімонетті), іспанець (о. Олегаріо Гонсалес де Кардедал, догматик) і німець (о. Максиміліан Хайм, абат цистеріанців із Хайлігенкройц в Австрії, дослідник теологічної думки Йозефа Ратцінґера), цього року отримають її "француз і американець зі США".

 

За даними ватиканської газети "L'Osservatore Romano", імена кандидатів будуть офіційно оприлюднені у вересні, а нагорода буде вручена 20 жовтня Папою Бенедиктом XVI на засіданні Архиєрейського Синоду, присвяченого новій євангелізації.

 

Премія призначається Науковою ради Ватиканського Фонду Йозефа Ратцінґера - Бенедикта XVI, що складається з п'яти членів. Метою Фонду, очолюваного колишнім генеральним вікарієм єпархії Риму кардиналом Камілло Руїні, є "просування теологічного знання і богословських досліджень, джерелом натхнення для яких є як думки професора Йозефа Ратцінґера - Папи Бенедикта XVI, так і високі наукові критерії".