//

Хто не любить, той бідний

„Бідний той, хто не любить і відгороджується від тих, хто дає нам свою любов”, – сказав в урочистість святого Степана єпископ Володимир Ющак, ординарій греко-католицької вроцлавсько-гданьської єпархії під час Служби Божої в Замєніцах (нижньосілезьке воєводство).

Єпископ Ющак звернув увагу на потребу нести свідчення віри, незалежно від обставин, що зустрічаються в житті. Головним способом проголошення Христа має бути не тільки слово, але приклад власного християнського життя в дусі подяки Богові за Його дари.

 

„Бог, творячи світ і людину з любові, дав кожному з нас як завдання любити себе, ближнього, а тоді самого Бога, присутнього в кожному з нас. Бідний той, хто не любить і відгороджується від тих, хто дає нам свою любов”, – говорив єпископ Ющак.

 

Проповідник заохочував, щоб відвага святого Степана і його готовність йти на смерть за віру в Христа, додавала вірним силу у визнанні віри. Він нагадав, що навіть в нещодавній історії є багато прикладів подібного мучеництва.

 

„З молитвою в стривоженому серці вони зносили страждання, будуючи нам – новим поколінням, кращий світ: безхмарний світ, терплячий, повний покори і бажання пробачити тим, хто нас кривдить”, – говорив єпископ.
 

За матеріалами wiara.pl