//

Хто нападає на Церкву, той нападає на Польщу

Це твердження Ярослав Качинський, відомий польський політик і брат брат-близнюк колишнього президента Польщі Леха Качинського,  висловив щодо планів уряду, в тому числі змін, передбачених  у Церковній Фундації, які він вважає нападом на основну роботу Церкви.

 

«Церква є єдиним депозитарієм системи цінностей, яку знають всі поляки, її (системи цінностей) не дотримуються усі, іноді її порушують. Хто нападає на Церкву, нападає на Польщу, атакуючи основи нашого соціального життя».

 

«У 91-му році різні елементи –  червоні та  ліберальні – почали атаки на Церкву, дуже гострі, а іноді дуже брутальні. Потім все це скінчилося, а сьогодні, через двадцять років, повернулося, і є значно небезпечнішим, аніж це було тоді, тому що цей напад здійснює уряд на усі основні функції Церкви», – заявив Ярослав Качинський у м. Сосновець.

 

За його словами, зараз «намагаються  підірвати матеріальну базу для функціонування духовенства» та осіб богопосвяченого життя – монахів і монахинь. Політик оцінює це, як «лихі наміри».

 

За матеріалами info.wiara.pl