//

Христос - приклад виконавця волі Небесного Отця

«Заохочую вас прийняти це таїнство спасіння і брати активну участь в богослуженнях Пасхального Тридення – центру всього літургічного року та моменту особливої благодаті для кожного християнина», – сказав Папа Бенедикт XVI під час загальної аудієнції, що відбулася у середу, 20 квітня 2011 р., на площі Святого Петра у Ватикані, присвятивши своє повчання значенню цього літургічного періоду, описуючи його день-за-днем та заохочуючи вірних саме тепер знайти більше часу на молитву та особисту призадуму.

 

Святіший Отець пригадав, що Великий Четвер – це спомин про встановлення Святих Тайн Євхаристії та Священтства. Велика П’ятниця – це день вшанування Христових страстей та смерті. У Велику Суботу ввечері розпочинається Пасхальне Чування, під час якого буде провіщено Христове Воскресіння, «Його остаточна перемога над смертю, яка заохочує нас, щоб у Ньому ми стали новими людьми», – зазначив Папа, додаючи, що на кожному кроці свого життя Ісус керувався постійним бажанням сповнити волю Небесного Отця.

 

У цьому контексті Бенедикт XVI закликав: «Переживаючи святе Тридення, будьмо і ми готовими прийняти Божу волю в наше життя, усвідомлюючи, що в Божій волі, навіть якщо вона, суперечачи нашим намірам, здається твердою, перебуває наше справжнє добро, дорога життя. Нехай веде нас цим шляхом Пречиста Мати, та випросить у Свого Сина для нас благодаті провести наше життя в любові до Ісуса та на служінні ближнім», – побажав Святіший Отець.

 

Джерело: Радіо Ватикан