//

Христос полюбив до кінця кожного з нас

Піддатися перемінюючому впливові Божої любові, щоб у кожному здійснилося воскресіння, закликав Папа Бенедикт XVI під час загальної аудієнції у середу, 4 квітня 2012, яка зібрала кілька десятків тисяч паломників на площі Святого Петра у Ватикані. Святіший Отець розповів про основні етапи своєї 23-ї Апостольської подорожі, зазначаючи, що вона, «дякувати Богові, мала бажаний душпастирський успіх. Нехай же мексиканський та кубинський народи зможуть отримати від неї расні плоди, щоб у церковному сопричасті та з євангельською відвагою будувати майбутнє миру та братерства», – побажав Бенедикт XVI.

 

Далі Папа пригадав, що завтра розпочинається Пасхальне Тридення – вершина літургічного року. В Євангелії від святого Івана, зазначив він, цей кульмінаційний момент Ісусової місії названий «Його годиною». «Перед святом Пасхи Ісус, знаючи, що вибила Його година переходу з цього світу до Отця, полюбивши своїх, що були в світі, полюбив їх до кінця», – читаємо в цій Євангелії. Святіший Отець пояснив, що ціле Христове життя було спрямоване до цієї години, яка відзначається двома аспектами: це – година переходу і година любові.

 

«У дійсності, саме божественна любов, Святий Дух, Яким Ісус наповнений, “переводить” Ісуса через безодню зла і смерті та вводить Його у новий простір воскресіння», – сказав Бенедикт XVI, додаючи, що саме любов здійснює цю переміну, так що Ісус долає обмеження людської природи, позначеної гріхом, долає бар’єр, який відокремлює людину від Бога.

 

Папа додав, що Христос кожного з нас «полюбив до кінця», тобто до повного дарування Себе на хресті. «Дозвольмо, щоб нас досягнула ця любов, дозвольмо, щоб вона нас перемінила, щоб у нас насправді здійснилося воскресіння. Заохочую вас до інтенсивного переживання пасхального Тридення та бажаю усім святої Пасхи», – сказав на завершення Бенедикт XVI.

 

Джерело: Радіо Ватикан