//

Християнство не звільняє від виконання світських справ, – Папа Бенедикт XVI

Християнство, хоча й скеровує людину до вічності, не звільняє її від виконання світських справ, – йдеться в повідомленні, яке Папа Бенедикт XVI написав до учасників IX З'їзду у Гнєзно. Послання зачитав апостольський нунцій в Польщі Архиєпископ Челестіно Мільоре, який від імені Папи запевнив учасників у духовній єдності та молитві.

 

Темою З’їзду цього року є «Громадянська Європа. Роль і місце християн». Лекції та дискусії в основному стосуватимуться питань цивільно-правового характеру сучасних соціальних національних і міжнародних структур і активної та відповідальної участі всіх громадян у формуванні політичної, економічної та духовної реальності континенту. У цьому контексті виникають нові завдання для тих, хто визнає Христа і систему вартостей на підставі його Євангелія.

 

Християнство, хоча й скеровує людину до вічності, не звільняє її від виконання світських справ, а тим паче запрошує до активної участі у суспільному житті в дусі любові до Бога і ближнього. Тому залишається в силі переконання, яке блаженний Іван Павло II висловив у адгортації «Christifideles laici», «нові ситуації – і у Церкві, і у соціальному, економічному, політичному і культурному житті потребують сьогодні особливого заангажування мирян-католиків. Пасивність, яка завжди була неприйнятною, тепер стає ще більшою провиною. Нікому не пасує залишитися в ледарстві» (№ 3).

 

На закінчення кардинал Тарчизіо Бертоне сказав, що Святіший Отець просить Бога, щоб світло Духа Святого було разом з усіма учасниками З’їзду і уділяє усім своє апостольське благословення.

 

За матеріалами info.wiara.pl