//

Християнські цінності – це найкращі засоби для подолання дискримінації жінок у суспільстві

Християнські цінності, принципи та критерії, натхнені Євангелієм, є найкращими засобами для подолання дискримінації жінок у суспільстві. Про це пише монсеньйор Енріко Санчес Мартінес, епископ-помічник Дуранґо, на веб-сторінці Мексиканської Єпископської Конференції. У своїх роздумах він зазначив, що через дискримінацію програють усі: сама жінка, суспільство, яке позбавляється жіночого потенціалу, а також і чоловіки. Преосвященний Енріко особливо наголошує на насиллі, яке провокує у жінки «втрату поваги і міжособових стосунків, втрату позитивної самооцінки та надії на себе саму і нездорову залежність від зловмисника». Однак, як зазначає єпископ-помічник Дуранґо, існує й інша крайність – феномен радикального фемінізму, що може спонукати до пошуку за фальшивою рівністю, що, у свою чергу, зроджує помилкові життєві концепції, як наприклад, щодо репродуктивного здоров’я.

 

Щоб якось зарадити таким двом негативним феноменам (дискримінації жінок і радикальному фемінізму), які, на жаль, досить поширені у нашому суспільстві, необхідно скерувати погляд на християнські цінності, адже людина, чоловік і жінка, сотворені на образ і подобу Бога, Ісуса Христа, Який є справжнім захисником гідності жінки. Преосвященний Енріко закликає до рівності між чоловіком і жінкою в економічній, соціальній, культурній та політичній сферах, заохочуючи при цьому суспільство до поборення ідеології, згідно із якою кожен може вибирати собі статеву орієнтацію, не зважаючи при цьому на свої біологічні природні характеристики, що у наші дні завдає великої шкоди гідності подружнього союзу та сім’ї.

 

У цей же час, монсеньйор Енріко Санчес Мартінес закликає до «нового фемінізму», який відображатиме справжній жіночий дух та автентичне покликання жінки у суспільстві. А на закінчення своїх роздумів єпископ Енріко наголосив на важливості материнства, адже саме воно навчає суспільство, що людські стосунки є правдивими лише тоді, коли вони відкриті на прийняття та любов іншого з безкорисливих мотивів, виключно з огляду на саму особу.

 

Джерело: Радіо Ватикан